Unico Finlandin sohvat ja sängyt valmistetaan käsityönä

Sorvi-Poikien kanssa kaikki toimii älyttömän hyvin. On toiminut jo 20 vuotta. Toimitukset pelaa todella hyvin, laatu on hyvää, ei voi muuta kuin kehua. Unico Finland on Suomen suurimpia huonekaluvalmistajia. Kaikilla Unico-tuotteilla on Avainlipputunnus. Meillä on 4 omaa tehdasta ja tehdään tosi paljon itse. Käytämme lähialueiden puuta ja materiaaleja. Sohvien ja sänkyjen puisten jalkojen valmistaminen on kuitenkin erikoisala, jota meidän ei kannata itse tehdä. Sängyn tai sohvan saa myös metallijaloilla, mutta puusta tehty jalka an ehdottomasti suosituin. Se on lämminhenkinen ja asiakkaatkin suosivat mieluummin kotimaista puuta.

PETRI SAARINEN
hallituksen puheenjohtaja, Unico Finland Oy

Aarikan tuotannon siirtäminen Suomeen helpotti prosesseja

Tuotannon siirtäminen ulkomailta Suomeen oli meille periaatteellinen päätös. Haluamme tukea kotimaisia perheyrityksiä ja vaikuttaa siihen, että Suomessa sorvataan puuta jatkossakin. Päätökseen vaikuttivat myös kansainvälisten logistiikkaketjujen epävarmuus ja kuljetusten raju hinnannousu. Tuotannon siirtäminen Sorvi-Pojille Sieviin helpotti meidän prosesseja monin tavoin.

RIIA SANDSTRÖM
toimitusjohtaja, Aarikka Oy

Esla-potkukelkan puuosat sorvataan Sievissä

Olemme valmistaneet Esla-potkureita sarjatuotantona jo 90 vuotta. Ennen sorvasimme potkurin puuosatkin itse, mutta totesimme jo 2000-luvun alussa, että kannattavampaa on tilata ne Sorvi-Pojilta, joilla on siihen parhaat koneet ja kapasiteettia. Homma on toiminut erittäin hyvin. Esla-potkuri on kotimainen avainlipputuote. Sen puuosat ovat kotimaista koivua. Asiakkaamme rakastavat potkukelkan käyttömukavuutta, ulkonäköä ja kotimaisuutta. Vuosikymmenten käytön jälkeen potkurin kaikki osat voi vielä kierrättää.

MIKA LAHTINEN
toimitusjohtaja, E.S. Lahtinen Oy

Quu Design -valaisimet näppärästi pientuotantona

Quu Design -valaisinta muotoillessani minulle oli alusta asti selvää, että valaisimen päämateriaalina haluan käyttää vastuullisesti tuotettua puuta. Haluan myös valmistaa tuotteet kotimaassa. Sertifioidusta saarnista sorvatut kauniit pallot ovat olennainen osa Quu Design -valaisinbrändiä. Sorvi-Pojat löysin saarnipallojen valmistajaksi suosittelujen kautta. Tilaan heiltä tuotteita suhteellisen pienissä erissä ja usein vielä kiireisellä aikataululla. Nopeissakin toimituksessa laatu ja palvelu ovat aina ensiluokkaista. Quu Design -valaisimia myyvät mm. Vepsäläinen, Stockmann, Made in Finland Shop ja Creo Design Shop.

HELI MÄKIRANTA
sisustusarkkitehti, DesignStudio Heli Mäkiranta Oy

Askon huonekaluissa korostuu
kotimaisuus, laatu ja ergonomia

Insofan tehtaalla on valmistettu jo 90 vuotta Askon huonekaluja. Tilaamme sänkyjen ja lepotuolien puisia jalkoja Sorvi-Pojilta, koska haluamme pitää tuotteiden kotimaisuusasteen mahdollisimman korkealla. Pyrimme myös ostamaan läheltä, jotta kuljetuksesta aiheutuvat haitat jäävät mahdollisimman pieneksi. Olemme Suomen suurimpia huonekalujen valmistajia, joten toimitusvarmuus on meille erityisen tärkeää. Sorvi-Poikien kanssa kaikki sujuu hyvin. Heidän tuotannossa kohtaavat kotimaisuus, hinta ja laatu.

TUOMAS KEKOLA
tuotekehityspäällikkö, Insofa Oy

Designkalusteissa laatu on
käsinkosketeltavaa

Tuotamme tilaustyönä laadukkaita ja hyvin suunniteltuja designkalusteita julkisiin tiloihin ja tapahtumapaikkoihin. Asiakkaat tietävät odottaa tuotteiltamme korkeaa laatua. Laadun tulee näkyä ja tuntua, esimerkiksi istuessaan ihminen sivelee ja tunnustelee käsinojia jatkuvasti. Sorvi-Poikien laatu on sellaista kuin pitääkin. He valmistavat meille katsomotuolien puiset käsinojat sekä Pi-malliston puiset jalat ja käsinojat. Sorvi-Pojilta saamme asiantuntevaa palvelua sekä myös arvokasta palautetta, joka on erittäin tärkeää pitkässä yhteistyössä.

MINNA HALMINEN
tuotantopäällikkö, Arvo Piiroinen Oy

Rakennustuotteissa tärkeää
tasalaatuinen ja varma tuote

Olemme tilanneet Sorvi-Pojilta puisia käsijohteita jo yli viiden vuoden ajan. Asennamme valmiit käsijohdepuut eli kaiteet mm. hoivarakennusten käytäville. Olemme keskittäneet käsijohteiden tilaukset Sorvi-Pojille, koska heiltä saamme laadukkaat tuotteet ja yhteistyö pelaa hyvin. Tasalaatuinen ja varma tuote on hintansa väärti! Arvostamme myös sitä, että toimitukset ovat ajallaan ja Sorvi-Poikia aidosti kiinnostaa asiakkaan ja loppukäyttäjän tyytyväisyys.

PEKKA KORPI
myyjä, Mestarinikkarit Oy

Designtuoleissa perinteet
yhdistyvät moderniin teknologiaan

Puusepänliike M. Ruhbergin osaaminen kumpuaa sukupolvien perinteistä. Valmistamme huonekaluja korkealaatuisesta massiivipuusta päämateriaaleina koivu, pyökki ja tammi. Designtuolien sorvatut osat tulevat meille Sorvi-Pojilta, joka on tunnetusti Suomen tehokkain puunsorvaukseen erikoistunut firma. Kaikki hoituu sovitusti ja toimitukset ovat täsmällisiä. Olemme erittäin tyytyväisiä Sorvi-Poikien toimintaan.

MIKKO RUHBERG
toimitusjohtaja, Puusepänliike M. Ruhberg Oy

Puiset nopat ovat ekologinen
valinta XL-Yatzy-peliin

Peleissä käytettävät nopat ovat nykyaikana yleisesti muovia tai puuta. Aikoinaan maailmalla hienoimpia pelinoppia on tehty myös marmorista ja jopa norsunluusta. Suomalaisena vastuullisena yrityksenä kartoitamme alati luontoystävällisiä vaihtoehtoja. Olemme pitkään valmistaneet ja käyttäneet puisia komponentteja tuotteissamme. Puu on uusiutuvana materiaalina ekologisempi valinta kuin muovi. Tänä päivänä puutuotantomme keskittyy lähes täysin Mölkky-peliin ja siksi hankimme alihankintana Yatzy-pelin nopat Sorvi-Pojilta. Tilaukset ja toimitukset sujuvat hyvin ja nopeasti jo seitsemättä vuotta. Tuotteet tulevat ajallaan ja laatu on hyvää.

TOMMI PELTONIEMI
työnjohtaja, Tactic Games Oy